Utazás

Már 25 éve rendszeresen látogatja kedvenc halát a japán búvár

A búvár 25 évvel ezelőtt barátkozott össze a furcsa külsejű hallal, amely azóta mindig lelkesen köszönti szárazföldi barátját.

Hiroyuki Arakawa már évek óta a víz alatti Hasama szentély dolgozója, de meglepő módon mégsem ez a legkülönlegesebb dolog a történetében. A hivatásos búvár immár 25 éve merül alá rendszeresen, hogy ellenőrizze a szentély területét, ilyenkor pedig rendszeresen találkozik barátjával, egy Yoriko névre keresztelt hallal.

Az ázsiai birkafejű ajakoshal bizarr csengésű nevével szinkronban külsőre sem túl bizalomgerjesztő, de Arakawa mégis lelkes, cuppanós csókkal köszönti az állatot minden egyes találkozásnál:

A barátságukat megörökítő videóból kiderült, hogy a közel 80 éves búvár az egyetlen, akinek Yoriko engedélyezi ezt a bensőséges kapcsolatot, hiszen Arakawa akkor is segített, mikor a hal rossz állapotban volt: türelmesen, apró rákokkal táplálta őt tíz napon keresztül. 

Érdekes adalék lehet, hogy tudományos kísérletek szerint egyes halak képesek az emberi arcok felimserésésre és megkülönböztetésére, szóval még a hitetlenkedők is kénytelenek lesznek elfogadni, hogy Yoriko tényleg barátjaként tekint az idős férfira!

 

BoredPanda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top