Utazás

Felpezsdül a dunai hajózás a vizes vébé miatt

A budapesti vizes világbajnokság közlekedésében fontos szerepe lesz a Dunának, ennek érdekében 12 új kikötőt alakítanak ki.

A Duna fontos közlekedési útvonala lesz a vizes világbajnokságnak, a Mahart Passnave Kft. és a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. együttműködési megállapodása értelmében hajókkal szállítják a verseny helyszíneire a nézőket – mondta Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkára.

A 20 percenként járó körjáratokkal tehermentesítik a tömegközlekedést.

  • Négy kikötő a Dagálynál,
  • három a Margitszigeten,
  • egy a Batthyány téren,
  • két kikötő a Vigadó téren,
  • egy a Műszaki Egyetem előtt,
  • egy a Müpa előtt létesült.

A helyszínek között 250 személyes hajók közlekednek majd. A kikötők helyét és számát úgy határozták meg, hogy a vizes vébé után Budapest turizmusának javára váljanak. Egy részükben tematikus történelmi hajóutat alakítanak ki, ahol a magyar hajózás történetével ismerkedhetnek meg az utasok, történelmi hajókat tekinthetnek meg. 

Varga Csaba, a Bp2017 Kft. üzemeltetési és logisztikai menedzsere arról beszélt, hogy akinek van jegye bármelyik aznapi budapesti eseményre, az a Müpa és a Műegyetem előtti kijelölt PR-parkolókban ingyen parkolhat és veheti igénybe a világbajnokság hajójáratait.

Spányik Gábor, Mahart ügyvezetője közölte: a cég 14 hajót újított fel az elmúlt időszakban, a hajókat fedélzeti kommunikációs eszközökkel látták el, a beruházás értéke 800 millió forint volt. A kikötők műszaki átadása a következő napokban várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top