Utazás

Pánik Mallorcán: cápa úszott a strandolók közé – videó

Egészen a strandolók közé merészkedett egy sérült kékcápa Mallorca több strandján is. Az állat nagy pánikot keltett a fürdőzők között, de senkire nem támadt rá. A cápát végül el kellett altatni.

 Az állat először a mallorcai Illetes település strandján tűnt fel, és egészen a partig úszott fel a pánikba esett strandolók között a kristálytiszta vízben – látható azokon a videókon, amelyeket a partról készítettek a nyaralók. A szemtanúk beszámolói szerint a ragadozó körülbelül öt percig úszkált békésen a part közelében, majd elment. Később azonban még négy másik strandon is felbukkant, hasonló riadalmat okozva.

A cápát aztán vasárnap délután befogta a Palmai Akvárium mentőcsapata, amely megállapította, hogy az állat sérült, és fájdalmai vannak. Egy horog sebesítette meg, méghozzá annyira, hogy nem lehetett rajta segíteni, ezért végül elaltatták.

 Ha eltévedt, vagy beteg, akkor úszik közel a kékcápa

 A kékcápát emberre veszélyes ragadozóként tartják számon, ám a támadások igen ritkák, mivel az állat természetes élőhelye a nyílt tengeren, 1–350 méter mélyen van. Rendkívül ritka az is, hogy megjelenjen a strandok közelében, a szakemberek szerint ennek oka általában az, hogy eltévedt, beteg vagy sérült. A Földközi-tenger mintegy 50 különböző cápafajnak ad otthont. Spanyolország partjainál legutóbb június 7-én észleltek egy közel másfél méteres példányt a valenciai Arenas strandon.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top