Utazás

Új tengerparti vonat indul Magyarországról

Új vasútvonalon új tengerparti vonat indul az Isztriára. Az első SEA←YOU Istria elnevezésű vonat június 23-án, 20:30-kor fut ki a Déli pályaudvarról.

Tavaly adták át a korszerű, villamosított vasútvonalat Magyarországról Szlovéniába, így idén nyáron már naponta két vonat közlekedik az új pályán a tengerhez. Az európai vasúti törzshálózat részét képező, új, “Mediterrán” vasúti fuvarozási folyosó a koperi kikötőbe vezet. A Budapestről naponta induló SEA←YOU Istria vonat kocsijait Szlovéniában szétkapcsolják, így több tengerparti úti célra kínálnak egy vonattal eljutást. A szlovén Adria és a Kvarner-öböl nagy múltú üdülőközpontja, Abbázia (Opatija) is közvetlenül elérhető.

A szlovén tengerpart. Tessék odavonatozni! (Forrás: Tumblr)
A szlovén tengerpart. Tessék odavonatozni! (Forrás: Tumblr)

A MÁV közleménye szerint a SEA←YOU Istria vonat június 23-tól augusztus 25-ig minden este 20:30-kor indul a Déli pályaudvarról fekvőhelyes és hálókocsikkal – kerékpárszállító kocsival kiegészítve – Fiumébe (Rijekába) és Koperbe. A menetrendet úgy alakították ki, hogy a vonatok másnap reggel 9 óra körül érkeznek a tengerparti végállomásra. Visszafelé Koperből 20:15-kor, Fiuméből 20:50-kor indul a vonat, és másnap reggelre érkezik Budapestre. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top