Utazás

Időjárás: Hőségriasztás jövő hétfőig

Másodfokú hőségriasztást ad ki az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár csütörtöktől jövő hétfőig.

Szentes Tamás azért döntött így, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján tartós hőség várható az elkövetkező napokban.

Az illetékesek felhívták a lakosság figyelmét arra, hogy a meleg időjárás idején fogyasszanak több folyadékot, ne várják meg a szomjúságérzetet. Lehetőség szerint 11 és 15 óra között ne tartózkodjanak a napon, valamint figyeljenek bőrük védelmére is.

Időjárás: Hőségriasztás jövő hétfőig

Javasolják a megfelelő napvédő készítmények alkalmazását, valamint a leégés ellen védő ruházat viselését is. Amennyiben az emberek tehetik, a legmelegebb órákban tartózkodjanak árnyékban, légkondicionált helyiségekben, és kerüljék a megterhelő fizikai munkát. A Nemzetgazdasági Minisztérium részéről emlékeztettek rá, a hőség idején a munkáltatóknak hűtött védőitalt, rendszeres – óránként legalább 5, legfeljebb 10 perces – pihenőidőt kell biztosítaniuk a szabadban dolgozó munkavállalók számára, lehetőleg hűvösebb, árnyékos helyen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top