Utazás

Szívtak az utasok a trehány buszsofőr miatt

A legjobb tanulókat jutalmazták volna a 17. kerületi általános iskolában azzal, hogy buszos kirándulásra viszik őket Ausztriába. Csakhogy még elindulni sem tudtak, mert kiderült, hogy a buszsofőrnek lejárt a jogsija. Az önkormányzatnak pedig, amely finanszírozta volna a kiruccanást, nincs pénze arra, hogy pótolja a gyerekek elmaradt élményét.

A XVII. kerületi Újlak Utcai Általános Iskola legjobb tanulóinak buszos kirándulását a kerületi Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezte, ám hétfőn meghiúsult az indulás. Sajnos nagyon úgy néz ki, hogy az önkormányzatnak nem áll szándékában az elmaradt utazás pótlása.

Mint mi is beszámoltunk róla, a diákok busza végül azért nem indult el, mert a szülők úgy látták, hogy rossz állapotban vannak a busz gumiabroncsai. Kihívták a rendőröket, és bár ők műszakilag rendben találták a járművet, kiderült, hogy a buszsofőrnek lejárt a jogosítványa. Végül emiatt maradt el az Ausztriába tervezett kirándulás hétfőn.

Egy a hvg.hu birtokába került levélből az derül ki, hogy a kirándulást eredetileg finanszírozó nemzetiségi önkormányzat nem fogja pótolni az utat. “Sajnálattal közöljük, hogy lehetőségeink nem engedik sem a kirándulás megismétlését, sem a kiemelkedően teljesítő gyerekek más módon való jutalmazását. A mai busz költsége a XVII. kerületi Német Nemzetiségi Önkormányzat éves költségvetésének közel 10 százaléka” – tájékoztatta hétfőn az önkormányzat a szülőket.

Levelükben a lap szerint nem esik szó a lejárt jogsiról, ezért úgy tűnhet, mintha az önkormányzat szerint végtére is a szülők hibájából maradt volna el a kirándulás. Mint írták: a 6 órakor megjelent busz műszaki állapotát egy szülő kifogásolta, azonban a kiérkező rendőrök “megállapítása szerint” az megfelelő volt, akárcsak “a műszaki dokumentumok”. A levélben hangsúlyozták azt is, hogy a nemzetiségi önkormányzat számára is fontos a gyerekek biztonsága, éppen ezért megbízható társaságtól kértek buszt.

“Nagyon sajnáljuk, hogy meghiúsult a gyermekek jutalomkirándulása, hiszen önkormányzatunk tagjai önkéntesen, ellenszolgáltatás nélkül, saját szabadidejükben végzik tevékenységüket, pályázatokat írnak, illetve azért dolgoznak egész évben, hogy az önkormányzat minél több állami támogatást kapjon, melyek azután nagyrészt az Újlak Utcai Általános Iskola és a Csillagszem Óvoda német nemzetiségi oktatási színvonalának javítására használnak fel” – fogalmaztak.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top