Utazás

Megfőnek az utasok a Sopron-Budapest InterCity-járaton

Folyamatosan gondok vannak a GYSEV Zrt. frissen felújított IC-vonataival, amelyeken rendre elromlik a klíma. A kocsikban ablakot lehúzni nem lehet, így rendszeresek a rosszullétek és a jegyvisszaváltások.

Még tavaly jelentette be a GYSEV, hogy 26 használt Intercity kocsit vásárolt az osztrák vasúttársaságtól, amiket több hónapon keresztül újítottak fel. A 11 fülkével és 66 ülőhellyel rendelkező, zárt rendszerű WC-kel és légkondival felszerelt kocsikban az összes ülést újrakárpitozták, az utasok kényelméről mozgatható fejtámla és beépített olvasólámpa gondoskodik – írja a Kisalföld

A gond nem ezekkel van, hanem a klímaberendezéssel, amire elméletileg szintén nagyon figyeltek a felújítás alatt. A vonatok ősszel, fokozatosan álltak forgalomba, viszont a hiba tavasszal, az első melegebb napokon jött csak elő. Ha nem megy a légkondi a vonatokon, akkor semmilyen szellőzés nincs a kocsikban, így a levegő hamar elfogy, és még hamarabb felmelegszik. Többen lettek már rosszul a Sopron-Budapest közt közlekedő IC-ken.

A GYSEV is tisztában van a problémával, a hibás szerelvényeket egyből kiállítják a forgalomból, s csak a hiba elhárítása után állítják vissza. A társaság az utasoknak visszatéri a pót- és helyjegy árát, amennyiben a fenti hibával együtt kénytelenek utazni a felújított IC-ken.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top