Utazás

A turistáknak ismét megjött a kedvük Törökországhoz

2015 ősze óta először nőtt a Törökországba érkező turisták száma. Az emelkedés oka vélhetően az, hogy az utóbbi hónapokban nem szóltak hírek törökországi merényletekről.

Áprilisban már 2,44 millió külföldi utazott Törökországba, és ez 18 százalékkal magasabb szám az előző év azonos időszakában mértnél. 

A turisták többsége – 263 ezer – német volt, de ötszörösére emelkedett az orosz vendégek száma is, mióta a két ország között újraindultak a charterjáratok a vitás diplomáciai kérdések rendezése után – írja a haszon.hu.

A turistáknak ismét megjött a kedvük Törökországhoz

A török gazdaság mintegy 13 százalékát adja a törökországi turizmus, így a szektor szereplése kulcsfontosságú. A csúcsot 2015 júliusában mérték, akkor körülbelül 5,5 millió külföldi utazott az országba, ám egészen mostanáig csökkent a turisták érdeklődése, a folyamatos robbantások és merényletek miatt, amelyek gyakran az utazók által is kedvelt városokban történtek.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top