Utazás

Kiderült, hogy pofonegyszerű bejutni Erzsébet királynő teapartijára

Kétszáz éves jogi kiskaput használt ki az az új-zélandi férfi, aki a vártnál is egyszerűbben szerzett meghívót az angol királynő teapartijára.

Greg Agnew egy olyan szabályt használt ki, amelyet még a viktoriánus időkben hoztak. Eszerint ausztrál és új-zélandi állampolgárok könnyebben szerezhetnek hivatalos meghívót az angol uralkodó privát teapartijaira, mint maguk az angolok. Agnew nem is lepődött meg, mikor elfogadták az igénylését, és megírták, hogy az új-zélandi nagykövetségen átveheti a meghívóját.

 

Done.

A post shared by Greg Agnew (@gregagnewla) on

Agnew és felesége előbb a palotába mehettek be, majd a hátsó kertbe, ahol már fotózni is lehetett. Csakhamar megjelent II. Erzsébet is, aki az üdvözlés után férjével és kíséretükkel egy sátorba vonult, és ott fogadta a személyes találkozóra jogosult alattvalókat.

 

At 6pm exactly, the Queen and Prince Philip return to enter Buckingham Palace.

A post shared by Greg Agnew (@gregagnewla) on

Agnew-éknak erre nem volt lehetőségük, de az után is ott maradhattak lófrálni a kertben, hogy a királynő már visszavonult. (via nuus)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top