Utazás

1175 teknőst mentettek meg Dubaiban

Dubai nemcsak a homok, az indokolatlanul magas felhőkarcolók és a mesterséges szigetek hazája, hanem a teknősöké és a Dubai Teknős Rehabilitációs Projekté is. Munkásságuknak hála, több száz teknős gyógyult meg, és került vissza eredeti élőhelyére.

Már 17 éve létezik a teknősök világnapja, amióta 2000. május 23-án amerikai teknősmentők elindították a kezdeményezést. Céljuk az volt, hogy felhívják a figyelmet a teknősökre, segítségnyújtásra ösztönözzön, így gyarapítva a teknősök számát és növelve túlélési esélyeiket. 

Így mentik a teknősöket Dubaiban

Meghallva a hívó szót, 2004-ben megalakult a Dubai Teknős Rehabilitációs Projekt is. Hála nekik már 1175 teknőst sikerült megmenteni, rehabilitálni és visszaengedni az Arab-öbölbe. A DTRP minden segítségre szoruló teknőst befogad, beleértve a kritikusan veszélyeztetett cserepes és zöld tengeri teknősöket, amelyek a leggyakoribbak az Arab-öbölben. 

Aki Dubaiban jár, mindenféleképp keresse fel a DTRP csapatát, akikkel közösen teknősetetésen is részt vehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top