Utazás

Tudtad, hogy Willy Wonka csokigyára egy köpésre van az osztrák–magyar határtól?

Oké, nem Willy Wonka, hanem Josef Zotter a csokigyár tulajdonosa, de az Umpa Lumpák kivételével legalább annyi őrült és kreatív dolog megtalálható ott, mint a filmben.

Josef Zotter (barátainak csak Sepp) úr kicsit furcsa, de nagyon is kreatív ember, aki nem messze az osztrák–magyar határtól, Riegersburgban felépítette a saját csokigyárát. 150 munkás dolgozik az osztrák üzemben, nyolcvanan pedig a sanghai gyárban. Pedig egyszer csődbe is ment, de mára övé az egyik leglátogatottabb osztrák üzem (évente 250 ezer látogatója van) és ökofarm. A kóstolással egybekötött csokoládétúra minimum 90 perces, és mellette korlátlan időt tölthetünk el a farmon, ahol megtaláljuk a csokik temetőjét, megannyi haszonállatot, csodálatos kertet, melynek terméseiből aztán rendelhetünk is az ételbárban. De van kenguru és hatalmas játszóparkok a gyerekeknek is. A csokiüzemben a kakaóbabtól kezdve a fűszerekig minden nyersanyag bio – vagy maguk termelik, vagy fair trade módon vásárolják. Zotteréknél több mint 300 különböző csokikreációt ismerhetünk még. Nézzétek csak!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top