Akár 30 fok is lehet hétvégén

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Rengeteg napsütéssel, harminc fok körüli hőmérséklettel vár bennünket a hétvége, akárcsak a péntek.
2017. 05. 18. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Pénteken folytatódik a hétre jellemző napsütéses, gomolyfelhős idő, csapadék egyáltalán nem várható. Viszont a Dunántúlon a déli, délkeleti szél megélénkül, az Észak-Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben hűvösebb lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű.

Forrás: kiderul.hu
Szombati maximumok – Forrás: kiderul.hu

Szombaton már nagyobb gomolyfelhő-képződésre van kilátás, de a napsütésből is bőven kijut majd. Estétől nyugaton erősen megnövekszik a felhőzet, így főként délután, este többfelé alakul ki zápor, zivatar. Megélénkül, a Dunántúlon egyre nagyobb területen megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északnyugati, északi szél. Zivatarok környezetében máshol is lehetnek viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 27 fok között valószínű.

Vasárnap a Dunántúlon eleinte még sok lesz a felhő, majd csökken a felhőzet, a legtöbb helyen az erősen megnövekvő gomolyfelhők mellett több órára kisüt a nap. Összességében több helyen alakul ki zápor, néhol zivatar. Az északi, északnyugati szél erős, helyenként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 24 fok között alakul.

A Velencei-tó már 21 fokos!

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus