Utazás

Titkon utasszállítókat vezet a holland király

Kevesen tudják, hogy Vilmos Sándor holland király szenvedélyes pilóta, és néha beugrik másodpilótáskodni egy-egy utasszállító repülőgépre. Az utasok nem is sejtik, hogy ki köszönti őket a kapitány nevében.

Havonta többször is vezet menetrend szerinti utasszállító repülőgépet első tisztként Vilmos Sándor holland király. Az uralkodó szenvedélyes pilóta, és hogy megtarthassa pilótajogosítványát, évente legalább 150 órát kell repülnie. Bár a repülőgépeket sokszor az első tiszt vezeti, és a kapitány a “másodpilótája”, a király hangsúlyozta, hogy az ő esetében mindig a kapitányé a fő felelősség.

Vilmos Sándor húsz év óta havonta többször is beül első tisztként a pilótafülkébe a KLM légitársaság járatain, és az utasok többnyire nem is sejtik, hogy egy uralkodó irányítja a gépüket. Vilmos Sándor azt mondta a De Telegraaf című holland lapnak adott interjújában, hogy a pilótafülkében elengedheti magát, lazíthat.

Ezt azzal magyarázta, hogy amikor valaki egy repülőgépért, az utasokért és a személyzetért visel felelősséget, akkor “nem viheti magával a földről a problémáit”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top