Titkon utasszállítókat vezet a holland király

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Kevesen tudják, hogy Vilmos Sándor holland király szenvedélyes pilóta, és néha beugrik másodpilótáskodni egy-egy utasszállító repülőgépre. Az utasok nem is sejtik, hogy ki köszönti őket a kapitány nevében.
2017. 05. 17. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Havonta többször is vezet menetrend szerinti utasszállító repülőgépet első tisztként Vilmos Sándor holland király. Az uralkodó szenvedélyes pilóta, és hogy megtarthassa pilótajogosítványát, évente legalább 150 órát kell repülnie. Bár a repülőgépeket sokszor az első tiszt vezeti, és a kapitány a „másodpilótája”, a király hangsúlyozta, hogy az ő esetében mindig a kapitányé a fő felelősség.

Vilmos Sándor húsz év óta havonta többször is beül első tisztként a pilótafülkébe a KLM légitársaság járatain, és az utasok többnyire nem is sejtik, hogy egy uralkodó irányítja a gépüket. Vilmos Sándor azt mondta a De Telegraaf című holland lapnak adott interjújában, hogy a pilótafülkében elengedheti magát, lazíthat.

Ezt azzal magyarázta, hogy amikor valaki egy repülőgépért, az utasokért és a személyzetért visel felelősséget, akkor „nem viheti magával a földről a problémáit”.

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus