Hamarosan eltörlik a roamingot, erre mégis figyelni kell

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
2017. június 15-től eltörlik az Európai Unió országaiban a roamingdíjakat, ami azt jelenti, hogy ugyanannyiért telefonálhatsz külföldről haza, mint ha itthon hívnál egy belföldi számot. Mindez szép és jó, de nem árt tudni, hogy vannak kivételek.
2017. 05. 17. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Az új, egységes roamingszabályozás ugyanúgy vonatkozik a feltöltőkártyás és az előfizetéssel rendelkező ügyfelekre. A flottások esetében a szolgáltató egyoldalúan nem módosíthatja a szerződést, így a kapcsolódó telefonszámok esetében egyesével vizsgálják meg az igényt. Az egységes mobiltelefonálási díjat tehát június 15-től vezetik be az Európai Unió országaiban. Néhány kivétel akad, amivel mindenképpen érdemes tisztában lenni.

Ha hosszabb ideje külföldön tartózkodsz, akkor mindenképpen az adott ország szolgáltatójától kell SIM-kártyát vásárolnod. Figyelik ugyanis a külföldi mobilozást, és ha 4 hónapnál hosszabb időn keresztül folyamatosan tartózkodsz külföldön, az már életvitelnek számít, így nem használhatod a magyar SIM-kártyádat.

Azt is nagyon fontos szem előtt tartani, hogy nem minden európai ország tagja az Európai Uniónak. Így például a szomszédos Szerbiába vagy Albániába telefonálni pontosan ugyanolyan költséges lesz június közepét követően is, mint azt megelőzően. Az Európán kívüli országok esetében pedig szintén ugyanez a helyzet, az ottani roamingért igencsak borsos árat, akár 1000 forint/percet is számlázhat a hazai szolgáltató – írja a Blikk.

Június közepétől eltörlik a roamingot, de van, amire figyelni kell
Június közepétől eltörlik a roamingot, de van, amire figyelni kell
Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus