Utazás

Csöndben eltüntették az olimpiai festést a Wizz Air gépéről

Nincs már mit reklámozni, úgyhogy szépen visszafestették a Wizz Air A321-típusú utasszállítóját az eredeti magenta-fehér-kék színekre. Tavaly ünnepélyes keretek között mutatták be az olimpiai pályázatot népszerűsítő, új külsejét a gépnek.

Visszafestették a Wizz Air arculatának megfelelő színekbe a légitársaság HA-LXJ lajstromjelű Airbus A321-es repülőgépét, mely 2016. november 24. óta viselte a Budapest 2024 olimpiai pályázatot támogató festést – írja az Airportal.hu.

Az internetes repülőgépmozgásokat figyelő oldalak adatai szerint május 6-án szombaton repülték át Budapestről a hollandiai Maastricht repülőterére a szóban forgó gépet, Maastrichtben működik ugyanis az egyik olyan cég, amellyel a Wizz Air a repülőgépeinek festési munkáit végezteti. Az A321-es május 12-én érkezett vissza Budapestre, ekkor azonban már nyoma sem volt rajta az olimpiának, hanem a jól megszokott magenta-kék-fehér színekben tért vissza, és már aznap forgalomba is állt.

Csöndben eltüntették az olimpiai festést a Wizz Air gépéről
Tavaly novemberben ünnepélyes keretek között mutatták be a gép olimpiai festését, amelynek látványelemeiben a magyar fővárost átszelő Duna folyó, illetve a Gellért-hegy tetején álló Szabadság-szobor is megjelent. December elején a légitársaság egyik Airbus A320-as repülőgépét is átfestették az olimpiai pályázatot támogató módon. Ez a repülő egyelőre továbbra is az olimpiai pályázat arculati elemeit viseli, azonban a pályázat 2017. februári visszavonását követően nem sokkal azt a repülőgépet külföldi bázisokra telepítették át. Az eredeti tervek szerint mindkét repülőgép 2017. augusztus 31-ig viselte volna a különleges festést. 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top