Utazás

Ha nincs kedved talpalni az áldásért, bérelj zarándokot!

Ha szeretnél megváltást nyerni a fatimai zarándokúton, már nem is kell végigmenned rajta: elég, ha felbérelsz valakit erre!

Évezredek óta indulnak a hívők különböző zarándokutakra, hogy így, az áldozatos néma gyaloglás útján nyerjék el a megváltást. A portugáliai, fatimai zarándokút is régóta ismert útvonal, de most már nem feltétlenül kell végigmenned rajta, ha áldásra vágysz. Elég szólnod Carlos Gillnek, annak az 52 éves férfinak, aki potom 2500 euróért hajlandó megtenni a nagyjából 160 km hosszú utat helyetted.

Ha nincs kedved talpalni az áldásért, bérelj zarándokot! 

Az ötlet egyébként nem új keletű: Gill szerint a középkorban már volt ennek hagyománya, mikor a gazdagabb nemesek szegényebb zarándokokat “béreltek” maguknak, hogy ők tegyék meg ezt a szent utat a nevükben. 

Ha nincs kedved talpalni az áldásért, bérelj zarándokot! 

Gill egyébként azt állítja, ezzel a munkával nem keres valami sokat, hiszen az évi 2-3 zarándokúttal megszerzett bevétel épp csak a költségei fedezésére elég. Kérdés persze, hogy jut-e ebben a történetben bárkinek megváltás…

 

OddityCentral

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top