Utazás

Így néz ki a kötöttpályás luxus Japánban

Alig egy napja indult el Japán fantasztikus luxusvonata, de 2018 márciusáig már eladták rá az összes helyjegyet. A vonatnak külön vágánya van (a 13 és feledik), és Michelin-csillagos szakács készíti rajta a vacsorát.

Train Suite Shiki-Shima névre hallgató, 10 kocsiból álló vonatra tegnap szállhattak fel először az utasok, akik 2200 és 10 000 dollár között vásárolhattak maguknak jegyet a két- vagy négynapos utazásra. Ha valaki rászánna 2-3 millió forintot, hogy a jövő héten kipróbálja a csodavonatot, annak rossz hírünk van: a Kelet-Japán Vasúttársaság már jövő márciusig minden jegyet eladott rá.

Így néz ki a kötöttpályás luxus Japánban

A vonatot Ken Okuyama tervezte, ő korábban a Ferrarinak dolgozott, de Japánban már több gyorsvasút száguld az általa megálmodott vonalakkal.

Így néz ki a kötöttpályás luxus Japánban

Okuyama ötlete volt, hogy a Shiki-Shimának legyen két olyan kocsija, amelyek úgy néznek ki, mintha üvegből origamizták volna őket. Az ablakok minden eddiginél jobb kilátást nyújtanak az utazóknak. Az ebédlőrészben bárzongora áll, a menüt a Michelin-csillagos szakács, Katsuhiro Nakamura állítja össze aszerint, hogy milyen régión haladnak keresztül. Mindig a helyi vegetáció szerint válogatja és kombinálja az ízeket.

Így néz ki a kötöttpályás luxus Japánban

A privát kocsikban nemcsak hálószoba, de nappali és fürdőszoba is van. 

Így néz ki a kötöttpályás luxus Japánban

Ha pedig mindez nem lenne elég, a vonatnak saját komolyzenei szignálja és saját vágánya is van, utóbbit ráadásul a Harry Potter ihlette, a luxusvonat ugyanis a 13 és feledik vágányról startol Tokióban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top