Utazás

Ezt kell tudnod, ha repülőútra vinnéd a kutyádat

Ha úgy döntöttünk, idén a kutyánkat is magunkkal visszük egy repülőútra, érdemes számításba venni néhány speciális tényezőt!

1. Több módon is repülhetnek

Sajnos, ha nagyobb testű kutyáról van szó, akkor az állatnak a csomagtérben kell utaznia, ugyanakkor kisebb állatok hordozóban tarthatók az utas lábánál az utazás alatt. Egy speciális eset, amikor valaki segítő kutyát vagy más munkakutyát szállít – ők általában utazhatnak gazdájukkal a fedélzeten is. 

2. Foglalj időben!

A legtöbb járat csak 1-2 állat szállítását vállalja (kivéve ha segítő kutyáról van szó) ezért érdemes lehet időben foglalni, ha kedvencünket is magunkkal vinnénk. Ne feledd más légitársaságoknak más szabályai lehetnek, szóval próbálj meg időben tájékozódni.

Ezt kell tudnod, ha repülőútra vinnéd a kutyádat 

3. Neki is kell jegy

Az állatok szállításának is van ára, ami nem egyezik meg a poggyászok árszabásával. Ez szintén légitársaságtól függően változhat, és sajnos egyelőre csak a JetBlue az, akinél pontokat lehet gyűjteni az állatokra is.

4. Nincsen mászkálás

Azzal is számoljunk, hogy mindegy, hogy 2 vagy 10 órás repülőútról van szó, az állatnak végig hordozójában kell maradnia. Nincs séta a folyosón, nincs pisiszünet. Épp ezért az is fontos, hogy legyen jól felszerelt itató/etető az állat hordozójában, illetve terítsünk le állatpelenkát, ha el kell végeznie a dolgát. 

5. Gyógyszerezni vagy nem gyógyszerezni

Épp a fentiek miatt például kézenfekvőnek tűnhet az állat benyugtatózása, altatása, de mindenképpen konzultáljunk állatorvosunkkal erről, hiszen nem minden állatnak a szervezete bírja annyira az ilyesmit. A megnövekedett légnyomás miatt ez akár szív- és érrendszeri problémákat is okozhat a négylábúak szervezetében.

 

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top