Utazás

Csehországban már tombol az ítéletidő

Április utolsó hétvégéje is tartogat izgalmakat, legalábbis az időjárás tekintetében. Csehországban pénteken reggelre káosz alakult ki az ítéletidő miatt. Nagy mennyiségű hó hullott, a szélvihar pedig fákat döntött az utakra. Több tízezren maradtak áram nélkül.

Azt már tudni lehet, hogy itthon sem lesz unalmas a hosszú hétvége időjárása. Csehország több településén viszont egyenesen rémálomra ébredtek a helyiek pénteken reggel. Az ország déli részében több 10 ezren maradtak áram nélkül, a közutak nagy része járhatatlanná vált az erős áprilisi havazás és a heves szélviharok miatt. Több helyen fák dőltek az utakra.

A téliesre fordult időjárás a legnagyobb problémákat Cesky Krumlov és Prachatice városokban, valamint azok környékén okozta. Ceské Budejovice régióközpontban az éjjel leállt a vasúti forgalom, mert a sínekre dőlt fák és a szélvihar alkotta hótorlaszok akadályozzák a forgalmat.

A kora reggel számos baleset is történt Csehországban az Ausztria felé vezető főúton, ahol árokba csúsztak a járművek, a síkos, hegyvidéki utakat elakadt kamionok torlaszolják el, a forgalom a környéken teljesen leállt. Nehéz a közlekedés a magyarok által is gyakran használt, Prágát és Brünnt összekötő D1-es autópályán is.

Ítéletidő tombol Csehországban (a fotó illusztráció)
Ítéletidő tombol Csehországban (a fotó illusztráció)

Ítéletidő tombol Csehországban

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top