Utazás

Okosszemmaszk a valódi pihenésért

Ma már mindenből van "okos" verzió, még az alvást megkönnyítő szemmaszkból is.

Ez a maszk nemcsak a külvilág zavaró tényezőit zárja ki a pihentető alvás érdekében, de még a jet lagtől is megóvja viselőjét.

Akik átrepülik a fél világot, a repülőn nyomorgás mellett még az időeltolódásból eredő jet lagtől is szenvedhetnek. A nemrégiben kifejlesztett okosszemmaszk azonban képes érzékelni viselője alvásmintázatát a szemmozgások és az agyhullámok mérése révén, személyre szabott “kezelési tervet” alkotni és így befolyásolni az alvásunkat. A maszk összesen hat funkcióval bír, és a telefonra letölthető applikációval lehet irányítani.

Nem csak utazáskor, a mindennapokban is hasznos ez a maszk
Nem csak utazáskor, a mindennapokban is hasznos ez a maszk

A legértékesebb funkciója talán a jet lag-blokkoló. Egy héttel az indulás előtt meg kell adni az úti célt. Az app ezután az alvási mintázat, a testhőmérséklet és a pulzus alapján személyre szabott “alvásmintázati tervet” dolgoz ki. Az indulásig minden alváskor viselni kell a maszkot, ami különböző fényimpulzusok kibocsátása révén szabályozza az alvásért felelős melatonin hormon termelődését, és átprogramozza némiképpen a bioritmust.

A maszk arra is alkalmas, hogy helyreállítsa a valamilyen okból, például a rendszertelen munkaórák miatt felborult bioritmust.

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top