Utazás

Szerda estétől változik az időjárás. Hátrányára.

Szerdán még 25 fok is lehet, aztán péntekig lassan újra elromlik az idő. Zápor, zivatar, lehűlés várható.

Kedd este langyos lesz az elmúlt napok időjárásához képest, az éjszaka nagy részében nem várható csapadék, általában kevés lesz a felhő. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12 fok között valószínű.

Szerdán délelőtt többórás napsütés valószínű, a nyugatról keletre vonuló fátyolfelhőzet mellett délután, este nyugaton, északon lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és ott estefelé már egy-egy zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. A déli, délnyugati szél többfelé erős, északnyugaton helyenként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul – írja a kiderul.hu.

Forrás: kiderul.hu
Szerdai maximumok – Forrás: kiderul.hu

Csütörtökön több részre szakad az ország, már ami az időjárást illeti: északnyugaton borult idő várható, délkeleten ugyanakkor több órára kisüt a nap, míg az ország többi részén erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra számíthatunk. Kora délutánig elszórtan valószínű záporeső, majd egyre többfelé alakul ki zápor, néhol zivatar, északnyugaton eső. Délkeleten kisebb a csapadék esélye. A Dunántúlon az északi, északnyugati, másutt a délnyugati, déli szelet kísérik többfelé erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet északnyugaton 6 és 8, másutt 8 és 13 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet északnyugat felől délkelet felé haladva egyre magasabb lesz: a Dunántúl északnyugati felén már csak 8 és 13, az Alföld délkeleti részén még 22 és 25 fok között valószínű.

Pénteken még több csapadék várható, országszerte kell esőre, záporra számítani, délen és keleten néhol zivatar is lehet. Délután a csapadékzóna kelet felé helyeződik. Keleten a délnyugati, a Dunántúlon az északi, északnyugati szelet kísérik erős, néhol viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet északnyugaton 5 és 8, keletebbre 9 és 14 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet északnyugat felől délkelet felé haladva egyre magasabb lesz: a Dunántúl északnyugati felén csak 7 és 12, a Tiszántúlon 20 és 24 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top