Utazás

Tilos kirándulni a Rám-szakadékban

Az áprilisi havazás óta járhatatlan az egyik legkedveltebb magyarországi kirándulóhely.

A múlt heti havazás után a pilisi turistautakat felszabadították, az Országos Kéktúra útvonala nagyjából járható, azonban a Rám-szakadék továbbra is járhatatlan – tájékoztatott Mészáros Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. kommunikációs előadója, de a szakadék jelenlegi állapotáról itt is tájékozódhatsz.

300 méter tengerszint feletti magasságban 60 centiméter csapadék hullott, a már kilombosodott fákon megült a nedves hó, ami koronatörést, ágak letörését okozta, ezért járhatatlan a Rám-szakadék. Mészáros kiemelte, hogy a múlt hét óta azért sokat javult a helyzet, de foltokban továbbra is van hó a magasabb területeken. A károk pontos mértékéről egyelőre nem tudott tájékoztatást adni, azok felméréséhez nagyjából két hét kell.

A Pilisi Parkerdő munkatársai jelenleg is a turistautak felszabadításán dolgoznak, hogy a kirándulók a hét végére ismét túrázhassanak. Ugyanakkor pár nap múlva is még biztosan sáros, felázott útvonalakra kell számítani, ezért Mészáros Péter a télies öltözetet ajánlja a kiránduláshoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top