Utazás

1300 kilométert vezetett a 12 éves fiú, mire lekapcsolták a rendőrök

Nem mindennapi rekordnak is mondható annak a 12 éves fiúnak az esete, aki vasárnap egyedül vezetett le 1300 kilométert, míg végül lekapcsolták a rendőrök. Az is igencsak érdekes, hogy nem azért állították meg a gyereket, mert jogosítvány nélkül hajtott.

A hétköznapinak csöppet sem nevezhető eset Ausztráliában történt vasárnap. A 12 éves fiú a szigetország keleti partján fekvő Kendallból indult útnak, és a kontinenst átszelve, a 4100 kilométerrel odébb fekvő Perthbe tartott.

Az ausztrál közlekedési rendőrök mégsem azért állították meg, mert jogosítvány nélkül vezetett volna, hanem mert szemet szúrt nekik, hogy az autó hátsó lökhárítója leszakadt, amit húzott maga után. A tinédzser fiú már 1300 kilométert tett meg, az út egyharmadát. Egy bányaváros, Broken Hill közelében kapcsolták le a rendőrök.

A fiút őrizetbe vették. Sajnos a hivatalos közleményből nem derült ki, hogy a gyerek miért kelt útra, hényszor tankolt, a szülei bejelentették-e az eltűnést, és azt sem tudni, vádat emelnek-e majd ellen.

A 12 éves fiú Ausztrália túlpartjára igyekezett

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top