Utazás

Újabb botrányos eset az American Airlinesnál

Felfüggesztették az American Airlines egyik alkalmazottját, amiért veszekedés volt az utasok és a kísérők között. A légitársaság közleményben fejezte ki sajnálkozását a történtek miatt.

Felfüggesztették az American Airlines egyik alkalmazottját, miután előkerült egy videó, amely szerint az amerikai légitársaság egyik gépén veszekedés volt a személyzet és az utasok között, a videón egy kisgyermekes síró anyát is lehetett látni.

A légitársaság egyik alkalmazottja kitépte a babakocsit a nő kezéből, megütötte a nőt, majdnem eltalálva a gyermeket – állt Surian Adyanthaya Facebook felhasználónak a videó közzétételével egyidejűleg kiposztolt bejegyzésében.

Az American Airlines vizsgálatot indított a San Franciscóból Dallasba tartó 591-es járaton röviddel a felszállás előtt történt incidens ügyében. A vita azon tört ki, hogy a nő magánál tarthatja-e a babakocsit a repülés alatt. Szemtanúk szerint a férfi alkalmazott közölte a nővel, hogy repülés közben nem tarthatja a babakocsit az ülésénél. A Tribune Media szerint a nő éppen helyet keresett a babakocsinak, amikor kitört a veszekedés. Egy férfi utas előrement, hogy megkérdezze annak az alkalmazottnak a nevét, aki elvette a nőtől a babakocsit. Ezután a Facebookon megjelent felvétel szerint a légitársaság egyik utaskísérője lépett be a gépbe, és összeütközött az utassal, majd veszekedni kezdtek.

A légitársaság közleményben fejezte ki sajnálkozását a történtek miatt, a nőt és családját az utazás további szakaszára az első osztályon helyezték el.

Nem egészen két hete egy 69 éves orvost, David Daót kellett kórházba szállítani, miután a chicagói repülőtéri rendőrség lerángatta őt az United Airlines járatáról. Az eset nagy nemzetközi vihart váltott ki, és súlyosan rontotta a légitársaság hírnevét.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top