Utazás

Változékony időjárással érkezik a hétvége

Miután pénteken újra kitavaszodott, változékony időjárás mellett szombaton és vasárnap tovább melegszik az idő.

Péntek estére mérséklődik a szél, a nappali 14 fok után 2-9 fok közé süllyed a levegő hőmérséklete, éjjel északnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Szombat reggelig leginkább az ország déli harmadán lehetnek derült, kevésbé felhős területek, azonban napközben hazánk nagy része felett összességében sok felhő lesz, de átmeneti felszakadozások, elvékonyodások többfelé lehetnek.

Forrás: kiderul.hu
Szombati maximumok – Forrás: kiderul.hu

A déli óráktól észak felől egy gyenge csapadékzóna is érkezik, így kisebb esőre, záporra előbb az északi területeken, majd délután már a déli határvidéken is számítani kell. Napközben többfelé megerősödik az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszaki hőmérséklet –2 és +6 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul – írja előrejelzésében a kiderul.hu.

Vasárnap már a dél felé távozó hidegfront mögött csökken a felhőzet, de reggel délen még erősen felhős lesz az ég, és ott eső is előfordulhat. Napközben alapvetően napos időre számíthatunk gomolyfelhőkkel, és elszórtan valószínű záporeső, a hegyekben hózápor. Az északnyugati szelet nagy területen erős, néhol viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 1, 6, északkeleten néhol –2 és +1 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top