Utazás

Így pakold be a bőröndöd praktikusan a Kondo-módszerrel

A takarítás és a rendszerezés nagyasszonya, Maire Kondo a bőröndpakolásra is megalkotta a tökéletes praktikát. Mutatjuk!

 Bár jelenleg úgy tűnik, egy kész örökkévalóság választ el bennünket tőle, a nyári szabadságok ideje rohamtempóban közeledik. Ha te is imádsz utazni, pakolni viszont annál kevésbé, sajátítsd el a takarítás és a rendszerezés királynőjének, Marie Kondónak a praktikus bőröndbepakolásra kitalált technikáját!

Így pakold be a bőröndöd praktikusan a Kondo-módszerrel

1. A megfelelő bőrönd kiválasztása

Kezdd a bőrönd kiválasztásával: olyat vegyél, ami nemcsak súlyra könnyű, de rendelkezik praktikus zsebbekkel és fakkokkal is. Fontos, hogy az ízlésedhez is passzoljon, hiszen csak így szabadulhatsz meg a pakolás nyomasztó mivoltától!

2. Hajtogasd össze a ruhákat Kondo-módszerrel

Így pakold be a bőröndöd praktikusan a Kondo-módszerrel

 A legtöbben a téglalapszerű hajtogatáshoz szoktunk, ám a bőröndünkben nem ez a leghatékonyabb metódus: így ugyanis egy örökkévalóságba telik, mire megtaláljuk azt a felsőt, amit keresünk. Válasszuk inkább a feltekerős módszert, így átláthatóbbá válik a csomagunk.

3. Spórolj a cipőkkel

Marie Kondo gardróbürítési módszerének alapkérdése a “Mi okoz nekem örömöt?”. Mikor egy utazás előtt a cipőidet akarod bepakolni, tedd fel magadnak ugyanezt a kérdést, a “Mire lesz szükségem?”-mel kiegészítve.

popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top