Utazás

Áprilisi tél: 40 autó rohant egymásba

Tömegkarambolt okozott az áprilisi ítéletidő a Magas-Tátrában, ahol a D1-es autópályán csaknem 40 autó ütközött egymásnak. A tömegbalesetnek több súlyos sérültje is van.

Huszonnégyen sérültek meg abban a tömegbalesetben, ami csütörtök reggel történt a D1-es autópálya magas-tátrai szakaszán Poprád és Csütörtökhely között. A havazás számlájára írt szerencsétlenség miatt  az autópályát mindkét irányban le kellett zárni, az időjárási körülmények igencsak megnehezítették a mentőegységek munkáját.

A baleset helyszínére hét mentőcsoport érkezett, s a megfeszített munka ellenére is több óráig tartott, amíg el tudták szállítani a sérülteket a környező települések kórházaiba. A tömegkarambolnak két súlyos, hat közepesen súlyos és tizenhat könnyebb sérültje van.

Bár a havazás a Magas-Tátrában az év ezen szakaszában nem rendkívüli jelenség, a szerda óta tartó, hirtelen érkezett ítéletidő meglepte az ott lakókat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top