Utazás

Nézegess hatalmas jéghegyről képeket!

Gyönyörű, 46 méter magas jéghegy közelítette meg Új-Fundland partjait. A fényképezőgéppel felfegyverkezett turisták ellepték a közeli kisvárost, ami ekkora idegenforgalomra nem volt felkészülve.

Húsvétra hatalmas, fehér jégtömb érkezett a Kanadához tartozó Új-Fundland és Labrador tartomány egyik kisvárosának, Ferrylandnek a partjaihoz.

A legmagasabb pontján 46 méter magas jéghegyből azonnal turistalátványosság lett, ám a környék és a település sem volt felkészülve akkora embertömegre, ami szó szerint ellepte a városka utcáit, dugót okozott az utakon. 

Oly annyira meglepte Ferrylandet a fellendült (vagy talán inkább elindult) idegenforgalom, hogy a turisták kiszolgálására sem voltak felkészülve. Többen enni akartak, legalább egy szendvicshez vagy egy tál forró leveshez hozzájutni, de a környéken mindössze két helyen lehet ételt kapni, és mind a két hely majd csak május végén nyit

 Pedig a jéghegy egy darabig nem megy el, aki Kanada azon részén tartózkodik, annak lesz ideje megtekinteni, mivel a tömb beszorult a sekély partoknál, így nem mozdul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top