Utazás

Ütközőzóna van a fejünk felett, figyelmeztetést adtak ki több megyére

Tudod, hogy holnap mi fog eszedbe jutni? A kellemetlenül hideg február. Hála a kedden átvonuló hidegfrontot a lábnyomában követő mediterrán ciklonnak.

Sok jóra ne számítsunk az elkövetkező napokban – hívják fel a figyelmünket a meteorológusok. Éppen hogy elhagyja térségünket kedden a hidegfront, máris jön az újabb csapás egy mediterrán ciklon formájában, ami februárt idéző hideget és csípős, nagyon erős szelet hoz. 

Szerdán az országban többfelé óránkénti 80-100 kilométeres széllökésekre számíthatunk majd, a hőmérséklet 8-10 fokkal marad el az ilyenkor szokásostól. A  csapadék nagyobb része eső formájában hull majd, de még a síkvidéki területeken is előfordulhat havas eső, havazás, a hegyekben pedig megmaradó hóréteg várható, akár 10-20 centiméter is hullhat a magasabban fekvő helyeken. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható szélvihar és az eső miatt az ország egy részére figyelmeztető előrejelzést adott ki.

Ütköző zóna van a fejünk felett, figyelmeztetést adtak ki több megyére

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top