Utazás

A horvát nyaralásból többé nem hagyhatjuk ki a víz alatti borokat!

Az alábbi videó megtekintésével valószínűleg sokak bakancslistájára felkerül most a horvát tengeri pincészet, ahol a víz alatt érlelik a borokat. A borkedvelő ínyenceknek búvárok, kagylókkal benépesült amforákban hozzák felszínre a vörös nedűt.

Ha valami igazán nagyvilági szórakozás, akkor az a sós tenger mélyén érlelt borok ízlelgetése a horvát nyári naplementében. Erre az élményre ad lehetőséget a Peljesac-félszigetén, Ston és Orepic között megnyílt pincészet, amely a tenger mélyén 700 napig érlelt borokat kínál a vendégeinek.

Az Edivo borászatnak az egész félszigeten vannak szőlőültetvényei, az amforákban álló boraikat pedig víz alatti “pincéjükben” tárolják – talált rá az Inforádió a fenti videóra. 

Ugyan nem Ivo és Anto Segovic, valamint Edi Bajurin tulajdonosok az elsők, akik Horvátországban tengeri pincészetet tartanak fenn, de ők vezették be először azt, hogy a vendégeik búvárok segítségével alá is merülhessenek a kincseket rejtő tenger mélyére. A Mali Soton-i öbölben egy rég elsüllyedt hajóroncs szolgál a borok tárolására és érlelésére, innen lehet felhozni az amforákat, valamint a kalandvágyó turisták számára elrejtett palackokat. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top