Utazás

Elkészült a legjobb turisztikai célpontok listája

A Világgazdasági Fórum állította össze azt a listát, amely az egyes országok turisztikai versenyképességét rangsorolja.

A Világgazdasági Fórum felmérése során olyan tényezőket vettek figyelemben, mint az árak versenyképessége, a turisztikai infrastuktúra, a biztonság, a fenntarthatóság, a higiénia, a kulturális és természeti adottságok, vagy épp a nemzetközi nyitottság.

Magyarország 8 helyet csúszott hátra a turisztikai ranglistán (Fotó: Tumblr)
Magyarország 8 helyet csúszott hátra a turisztikai ranglistán (Fotó: Tumblr)

Az élen Spanyolország végzett, az első tízbe Franciaország, Németország, Japán, Nagy-Britannia, az Egyesült Államok, Ausztrália, Olaszország, Kanada és Svájc fértek be.

Magyarország a 49. helyet érte el a 136-ból, ez azt jelenti, hogy a legutóbbi, 2016-ben készült hasonló felméréshez képest hazánk 8 helyet veszített. Magyarország a legjobb helyezést az egészségügy kategóriájában kapta, itt a kilencedikek lettünk, míg legrosszabbul az üzleti környezet kategóriában teljesítettünk, 136-ból csak a 98. helyre voltunk jók.

A környék országai közül Horvátország (32.), Csehország (37.) , Szlovénia (41.) és Lengyelország (46.) is előttünk végzett, Szlovákiát (59.) és Romániát (68.) azonban megelőztük turizmus terén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top