Utazás

Erőszakkal szállították le az idős házaspárt a United Airlines gépéről

Erőszakkal szállítottak le egy idős párt a United Airlines légitársaság egyik repülőgépéről, mert kellett a hely a személyzetnek. Megdöbbentő!

Több jegyet adott el a Chicagóból induló járatára a United Airlines, mint ahány utas beszállására számítottak, így már nem maradt hely azoknak az alkalmazottaknak, akiket a légitársaság ezen a gépen el akart szállítani. Az amerikai légitársaságoknál egyébként gyakori, hogy túlfoglalják a járatokat, de ilyen esetekben többnyire még a beszállást megelőzően megkérdezik az utasokat, vállalnák-e néhányan, hogy kompenzáció fejében későbbi járattal utaznak.

A Chicagóból Kentuckyba tartó járatról ugyanakkor egyetlen utas sem akart lemaradni, ezért a biztonsági őrök egyszerűen kiválasztották az ázsiai származású, idősebb amerikai férfit és feleségét, és felszólították őket, szálljanak le a gépről.

A férfi nem akart később utazni, azt mondta, orvos, sietnie kell a betegeihez. Ekkor a biztonságiak megragadták, fejét az ülés fejtámaszának ütötték, majd leszorították a folyosó padlójára, és a hátán húzva vitték ki a repülőgépből.

A többi utast sokkolta az eljárás, egyikük filmre vette az erőszakos jelenetet, amely persze pillanatok alatt bejárta a világhálót, és az amerikai televíziók hírműsorait. A légitársaság bocsánatot kért, és azzal védekezett, az utas nem fogadta el a felajánlott lehetőséget, ezért “kénytelenek voltak” erőszakkal leszállítani a gépről.

A légiforgalmi hatóság hétfőn bejelentette, a biztonsági emberek nem az előírásoknak megfelelően jártak el, ezért vizsgálatot indítottak ellenük.

Az Egyesült Államokban gyakori és nem törvényellenes, hogy több repülőjegyet adnak el, mint ahány ülés található a gépen. Sőt a légitársaságoknak jogukban áll – az érvényes jegy ellenére is – megtagadni az utastól a beszállást, vagy ha már a gépen tartózkodik, erőszakkal is leszállíttathatják…

Túlfoglalták a United Airlines Chicago–Kentucky-járatát

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top