Utazás

Erdély és Kárpátalja emblematikus épületeivel bővül a Mini Magyarország

Huszt vára, az aknaszlatinai sóbányák, a Vereckei-hágó és a munkácsi vár is látható már a bővült a Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarország makettparkban.

Új látványosságokkal bővült a Mini Magyarország makettpark. Az 500 négyzetméteren elterülő legújabb látványosságok péntektől tekinthetők meg, így például Huszt vára, az aknaszlatinai sóbányák, az UNESCO világörökségét képező Kárpátok fatemplomai közül a kőrösmezői fatemplom vagy a nagyváradi Fekete Sas palota eredetivel minden apró részletében megegyező, kicsinyített mása.

Klemann Tímea, a park sajtóreferense hozzátette, hogy az összesen tizenhat új makett között két magyarországi épület is szerepel: a máriapócsi kegytemplom és a túristvándi vízimalom. Emellett újabb méterekkel bővült a vasútmakett-hálózat is, ahol mostantól a több mint 100 méter hosszú sínpáron gombnyomásra indítható több szerelvény, például a történelmi jelentőségű gulágvonat is.

A debreceni református nagytemplomból zsoltár hallatszik, a jáki templomból gregorián dallamok szólnak, a szegedi dómnál felcsendül a híres harangjáték, a pécsi dzsáminál a müezzin imára hívó hangja hallható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top