Utazás

Málta a leomlott Azúr ablak pótlásán gondolkodik

Nincs kizárva, hogy visszaépítik Máltán a napokban leomlott Azúr ablakot. A természeti képződmény Málta egyik fő turisztikai látványossága volt, évezredekig állta a tenger hullámait.

Joshep Muscat máltai miniszterelnök szerint nincs kizárva, hogy megpróbálják valahogy pótolni az összeomlott Azúr ablakot. Ahogy arról tegnap mi is beszámoltunk, szerdára összeomlott Málta egyik természeti látványossága, az Azúr ablak.

Málta a leomlott Azúr ablak pótlásán gondolkodik

Szemtanúk szerint először a partot és a vízben álló sziklát összekötő kőív szakadt le, de mire elcsendesült a tenger a leomló sziklák hullámaitól, már a tartópillérek is felborultak és elnyelte őket a tenger.

Málta miniszterelnöke a Sky Newsnak azt mondta, több lehetőséget is megvizsgálnak, miként tudnák pótolni az Azúr ablakot. A pótlás nem feltétlen jelenti azt, hogy építenek egy mű-természetes hidat. A leomlásban biztos, hogy nem sérült meg senki, mert a kőhídra már évek óta tilos volt felmászni, aki ezt megszegte, az 400 000 forintos bírságra számíthatott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top