Utazás

Elsüllyesztheti a tenger Velencét

Egy frissen közzétett tanulmány szerint óriási bajban van Velence. A várost végleg elöntheti a tenger.

Velence mellett sok más olaszországi város is víz alá kerülhet 100 éven belül. A klímaváltozásról készített olasz tanulmány szerint az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának drámai következményei lesznek.

A kutatás alapján úgy tűnik, a Földközi-tenger már a jelen évszadunk végére legalább 90 centit emelkedhet, súlyosabb esetben elérheti a 140 centimétert is. A megemelkedett vízszint a tengerre épült Velencét elöntéssel fenyegeti, de a többi tengerparti település is komoly veszélybe kerülhet. A Quaternary International tanulmányát az olasz állam finanszírozta, francia és olasz szakemberek segítségével, köztük számos vulkanológus és geofizikus közreműködésével készült.

A kutatók úgy vélik, az Adriai-tenger északi partvidéke mellett Triesztet, Ravennát, Toszkána egyes területeit, Fiumicinót, a Pó-síkság néhány részét, a Fondi és a Volturno folyók vidékét, Catania partvidékét, Caligarit és Oristanót is ellepheti a tenger.

(Híradó)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top