Utazás

Meggyilkolták Afrika legnagyobb elefántját

Agyarai miatt kellett meghalnia Afrika legidősebb és legnagyobb elefántjának II. Sataónak. Az elefánttal orvvadászok végeztek, feltételezhetően mérgezett nyíllal.

II. Satao a nagy termetű, óriási agyarú elefántok egyik utolsó képviselője volt, az ötvenéves elefánt egyenként ötvenkilós agyarai a földet súrolták, ahogy járt. Afrika legnagyobb elefántjának tetemét a levegőből, egy sétarepülés alatt fedezték fel a Tsavo Nemzeti Park déli részén. Gyilkosait még az előtt sikerült elfogni, hogy a gigantikus agyarakkal elszökhettek volna.

Az állatvédők szerint a világon már csak 25 példány él a nagytermetű, óriási agyarú elefántból, közülük 15 Kenyában. Agyaruk jellemzően olyan hosszú, hogy majdnem földig ér. Satao II. névadó elődjével, a Satao nevű, hasonló testi adottságokkal rendelkező afrikai elefánttal hasonló módon végeztek orvvadászok Kenyában 2014 májusában, de az ő tetemét már annyira megcsonkítva találták meg, hogy csak különleges ismertetőjegyek alapján sikerült azonosítani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top