Utazás

Hajszárítót vetettek be a gyorshajtók ellen Székkutason

A Csongrád megyei Székkutason elég volt egy hajszárító, hogy mindenki betartsa a lakott területen belül megengedett sebességet.

Sárga láthatósági mellénybe, kezében egy hajszárítóval állt ki a 47-es főút mellé egy székkutasi férfi. Az arra járó autósok mind azt hitték, sebességmérés zajlik, ezért lassítottak. Az akciót a Délmagyar című újság szervezte, miután a magyar sajtóban is hír jelent meg egy skót kisfaluról, ahol hasonló módszerrel vették el az autósok kedvét a száguldástól.

Székkutason egyébként rendszeresen lassítás nélkül robog át a forgalom, a helyiek állítják, nincs olyan év, hogy valaki ne halna meg balesetben. Legutóbb karácsony előtt ütöttek el egy helyi lakost a zebrán, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy januárban elhunyt.

A székkutasi polgármester azt is elmondta a Délmagyarnak, hogy a rendőrség is rendszeresen bevet traffipaxot a település gyorshajtói ellen, de táblákat is kihelyezett az önkormányzat, amelyek lassításra kérik a sofőröket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top