Utazás

Elképesztő meleg lesz hétvégén

Derűs péntek után napos szombat vár ránk, amikor már kora nyári hőmérsékleteket is mérhetünk. Vasárnap eleinte marad a napos idő, de aztán délután dél felől beborul, és esni is fog.

Csapadék nélkül telik majd el a péntek délután és az este is, viszont erős széllökésekre kell számítani a Dunántúlon, főleg a Kisalföldön. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken helyenként elérte a 16 fokot is, éjjel 1 és 9 fok közé süllyed a levegő hőmérséklete – írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Forrás: kiderul.hu
Szombati maximumok – Forrás: kiderul.hu

Szombaton a kertészkedésé és a kirándulásé lehet a főszerep, az időjárás épp ideális lesz hozzá. Egész nap túlnyomórészt napos idő várható, kevés felhőzettel, csapadék nélkül. Este viszont megnövekszik a felhőzet a Dunántúltól egészen az Északi-középhegységig, és nem kizárt egy kisebb eső, zápor sem. Az esőhöz társul a szél is, ami déli irányú lesz, a Dunántúlon és a Dél-Alföldön több helyen megerősödik, a Dunántúl északi felén viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 21 fok között várható, az Északi-középhegység térségében azonban néhol kissé hűvösebb idő valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -5 és +4 fok között alakul, a szelesebb észak-dunántúli tájakon viszont 6, 7 fok is lehet. 

Vasárnap délelőtt a Dunántúlon gyengén, keletebbre változóan felhős idő valószínű, majd dél felől beborul az ég. Eleinte csak kevés helyen lehet gyenge eső, délutántól viszont dél felől csapadékzóna érkezik, mely nagyobb eséllyel a középső és keleti területeket érinti, többfelé akár jelentősebb mennyiségű esővel.  A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 11 és 16 fok között várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top