Utazás

Jó hírt hozhat a tavasz az autósoknak

Végre úgy tűnik, jó hírrel szolgál a tavasz autósoknak. Április elsejétől ugyanis régóta nem látott mértékben csökkenhetnek az üzemanyagárak. Most már csak abban bízzunk, mindez nem április tréfa.

2017. április elseje jó hírt tartogat az autósok számára, ugyanis szinte biztosra vehető, hogy a benzinár több mint 6 forinttal, a gázolajé pedig 13 forinttal csökkenhet.

Az elmúlt év nyarán hozott törvénymódosítások értelmében ugyanis minden negyedévben felülvizsgálják az olaj irányadó hordónkénti nemzetközi árának két és fél havi átlagát, és ha az 50 dollár alá kerül, akkor a jövedéki adó is kevesebb lesz. Mindez pedig az üzemanyagárak csökkenést idézi elő.

A Népszava számításai szerint január elseje és március 15-e között az olaj átlagára 50 dollár alá kerülhet, ami pedig azt jelenti, hogy április 1-től a jelenleg 370-375 forintos literenkénti gázolaj- és benzinár 365 forintra állhat be.

Akkor most már valóban csak abban bízzunk, ez a jó hír nem bizonyul áprilisi tréfának.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top