Utazás

Az iskolai kirándulásokról indít konzultációt a kormány

Nem lenne ésszerű az iskolai kirándulásokat ellehetetlenítő szigorításokat bevezetni a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke szerint.

Várhatóan két héten belül elindul a kormány által a veronai buszbalesettel összefüggésben kezdeményezett konzultáció, már készülnek az osztálykirándulások szervezésére vonatkozó kérdések – tudta meg a Magyar Idők Horváth Pétertől, a Nemzeti Pedagógus Kar elnökétől.

A konzultáció kitér majd többek között a belső szabályozásokkal, a szerződéskötésekkel, a buszok közlekedésével, műszaki állapotával és a sofőrök egészségi állapotával, illetve a kísérők személyével kapcsolatos kérdésekre, de arra is, hogy közlekedhetnek-e éjszaka a diákokat szállító buszok.

Az elnök hozzátette, hogy az iskolai kirándulásokra óriási az igény, és a programok ellehetetlenítéséhez vezető szigorítások bevezetését nem tartanák ésszerűnek és életszerűnek. Különösen, mivel a szervezők úgyis megtalálnák a kiskapukat.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top