Utazás

Lefejezték a dzsihadisták a veterán vitorlázót

Fülöp-szigetei iszlamisták elraboltak, majd kivégezték Jürgen Kantner német veterán vitorlázót, akit évekkel ezelőtt már a szomáliai kalózok is elraboltak, de akkor sikerült kiszabadulnia.

Hiába szabadult meg 9 éve a szomáliai kalózok fogságából a német Jürgen Kantner és felesége, veszélyes hobbijukkal nem hagytak fel, és tovább szelték a világ tengereit és óceánjait vitorlásukkal, egészen mostanáig. A német házaspárt pár napja a Fülöp-szigetek iszlamista csoportja, az Abu Sayyaf elrabolta, a hírek szerint a feleséget még a hajón megölték, míg a férfiért váltságdíjat szerettek volna kapni.

Egy rendőrségi jelentés szerint Kantnert február 26-án vasárnap ölték meg, az egyik videómegosztóra 27-én, hétfőn került fel egy videó, amiben a német vitorlázó fegyveresek előtt, hátrakötözött kézzel térdel, és a gyilkosság előtt az is hallható rajta, amikor a férfi azt mondja, hogy “Most meg fog ölni”.

A helyi biztonsági erők ettől függetlenül még továbbra is keresik Kantnert, mert továbbra sincsenek megerősített információik a férfi haláláról, csak a terrorszervezet állítása.

The Straits Times

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top