Utazás

118 millióért veszi meg a Lupa-tavat Gerendai Károly

Négy strandot nyitnak a bányatónál.

Az önkormányzat hivatalos értékbecslése alapján 118 millió forintért veszi meg a Lupa-tavat Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál korábbi tulajdonosa – értesült a Magyar Nemzet.

Gerendai a lapnak úgy nyilatkozott: több év alatt nagyjából egymilliárd forintos beruházásra készülnek, és négy strandot hoznak majd létre. Állítása szerint három évvel korábban megkereste őt a tó többi részének a tulajdonosa, az Óbuda Zrt., és jelezte neki, hogy hamarosan bezárják a Lupa-tavi bányát, így a területet hasznosítanák. 

118 millióért veszi meg a Lupa-tavat Gerendai Károly
Fotó: NLC / Andersen Dávid

A budakalászi önkormányzat zárt ülésen fogadta el a tó eladásáról szóló előterjesztést.

Gerendaiék egyébként már tavaly nyitottak egy strandot a Lupa-tónál. Az újdonsült tulajdonos azonban megjegyezte, hogy sokkal nyugodtabb, ha az újabb beruházásokat saját tulajdonban lévő területen valósíthatják meg.

A tervek szerint a normál strandra 1000 forint, míg a prémium strandra 3000 forint lesz a belépő. Gerendaiék a part közelében lévő parkolót továbbra is bérlik majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top