Utazás

Pénteken máris újra indulhat az eltiltott utazási iroda

Tavaly novemberben törölték a hatósági nyilvántartásból és eltiltották az utazásszervezéstől azt a céget, amelynek weboldala szerint szűk két nap múlva újrakezdik.

A hvg.hu értesülései szerint a Green Travel Kft.-t a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal több jogsértés miatt tiltotta el a működéstől. Tavaly augusztusban például egy utazni vágyó csoporttal a repülőtéren közölték, hogy nem tudnak Észak-Ciprusra utazni, mert a cégnek megszűnt az együttműködése a kinti partnerével.

Ennyi látható most a tavaly elkaszált Green Travel weboldalán (Fotó: greentravel.hu)
Ennyi látható most a tavaly elkaszált Green Travel weboldalán (Fotó: greentravel.hu)

Az eltiltást követően a cég tulajdonosa, Göktas Merdol elmondta, hogy a cég nem szűnik meg, helyette egy 2011 óta létező vállalkozás, a Green Holidays folytatná az eddigi tevékenységüket.

A hvg.hu megemlíti, hogy az Átlátszó “nagyüzemi” embercsempészettel kapcsolatban kérdezte egy kőbányai szálloda kapcsán, amelynek Merdol korábban üzemeltetője volt.

A cég egyébként tavaly a második legnagyobb vagyoni biztosítékot igazoló utazásszervező volt, 1,65 milliárd forintos, törvény által előírt kauciójával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top