Utazás

Új évi egészségfogadalmak – kezdd állapotfelméréssel az évet!

Napi 20 perc futás, fél óra jóga, heti három pilates (esetleg spinning), plusz vegán étrend és leszokás a dohányzásról… szépen hangzó nagy tervek az új évre, de vajon meg is tudod valósítani?

Biztos neked is vannak hasonló terveid 2017-re, de jó eséllyel már a második héten fel fogod adni a küzdelmet, ha túl nagy lendülettel vágsz bele az egészségjavító fogadalmaid megvalósításába. Nem az akaraterőd gyengeségéről van ilyenkor szó, hanem egyszerű biológiai törvényszerűségekről: a túlzásba vitt, hirtelen megterhelést nem veszi ugyanis jó néven a szervezet, és minden eszközzel tiltakozni fog az ellen, hogy így kihasználd.

Újévi egészségfogadalmak – kezdd állapotfelméréssel az évet!

A legtöbben ott hibáznak, hogy kampányszerűen kezdik “megváltani” az életüket anélkül, hogy tisztában lennének azzal, hogy egyáltalán milyen állapotban van a testük. Ha tartós eredményt szeretnél, akkor az egészségprogramod első lépéseként érdemes elvégeztetned egy teljes körű állapotfelmérést, és erre alapozva kialakítani – lehetőleg hozzáértő szakember tanácsai alapján – az új, egészséges életmódod.

Újévi egészségfogadalmak – kezdd állapotfelméréssel az évet!

Már egy nagyobb fogyókúra előtt is érdemes felmérni a szervezeted állapotát, ha pedig az a terved, hogy rendszeres edzésbe kezdesz, akkor feltétlenül szükség van rá. Ha enélkül vágsz bele, annak könnyen lehet a következménye izomhúzódás vagy más sérülés, de rosszabb esetben a keringésed vagy a szíved egészsége is bánhatja az új évi nagy lendületet.

Újévi egészségfogadalmak – kezdd állapotfelméréssel az évet!

Egy teljes körű vizsgálat során viszont – ami egyébként egy profi egészségközpontban, mint a NaturMed Hotel Carbona****superior, nem vesz el többet 3 óránál az életedből – az aktuális fizikai állapotod mellett pontos képet kaphatsz a vegetatív idegrendszer egyensúlyi állapotáról, a stressztűrő képességről és a pszichoemocionális státuszról is. Emellett természetesen a szív- és érrendszered alkalmazkodó képességére fény derül, valamint arra is, hogy mi a helyzet a koleszterin- és a vércukorszinteddel. Az eredmények birtokában már felállíthatsz egy hatékony edzéstervet és életmódprogramot, amit követve az év végén büszkén állhatsz majd a tükör elé, hiszen fittebb és egészségesebb leszel, és jobban nézel majd ki!

 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top