Utazás

Lebontják a legendás budapesti szállodát

Eltűnik a Normafáról Budapest egyik legendás szállodája, az Olimpia Szálló. A szép időket is megélt hotelt elbontják, miután a XII. kerületi önkormányzat kisajátította a területet. A helyére park épül majd.

A napokban elindította az elhagyatott Olimpia Szálló kisajátítási eljárását a XII. kerületi önkormányzat – tudta meg az Index Váczi János kerületi alpolgármestertől. A kerületnek azért kell a szálló, illetve annak területe, mert a Normafa kapuja beruházás részeként park épülne a helyére. A tervek szerint a szállóhoz közel épül majd meg a fogaskerekű végállomása és az egykori Rajk-villából kialakított információs központ.

A XII. kerület már egy ideje aktívan formálja a Normafát. Váczi János beszámolója szerint rendbe tették a zöld felületeket, játszótereket építettek, és több épület rekonstrukciójába is belefogtak: dolgoznak a Hild-villán, a Fácán vendéglőn, és felújítják az egykori lóvasút-végállomást is.

Az Olimpia Szálló belülről:

Az Olimpia Szálló 1972-ban épült, két-három év alatt a város egyik menő szállodája, számos hazai híresség, sportoló kedvenc helye lett, divatbemutatókat, konferenciákat szerveztek, és több filmet is forgattak a falai között.

A hanyatlás a kilencvenes évek elején kezdődött, amikor 1993-ban privatizálták, és az IBUSZ megvásárolta. Az elképzelt stratégia nem jött be, megváltozott a vendégkör, majd három veszteséges év után a szálló bezárt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top