Utazás

Hidegfronttal, esővel érkezik a hétvége

Enyhe hidegfronttal érkezik a hétvége, ami már pénteken érezteti hatását: megélénkül a légmozgás, és több helyen eső várható.

Hideg reggelre ébred az ország pénteken, szinte mindenütt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Hajnalban és reggel a ködös helyeken ónos szitálás, délután eső várható, északkeleten pedig havazás, ónos eső valószínű. A hidegfronti hatás miatt délután több helyen megélénkül az északnyugati szél, a nappal hőmérséklet nyugaton 6-7 fok között alakul, míg másutt –1, +5 fok között várható. Éjszaka a leghidegebb órákban –2, –7 fok is lehet.

Hidegfronttal, esővel köszön be a hétvége
Pénteki maximum hőmérsékletek – Forrás: kiderul.hu

Szombaton napközben szakadozik, vékonyodik a felhőzet, legtovább felhős az ég a középső és déli területeken lehet. Elszórtan valószínű kisebb eső, reggel néhol még ónos eső. Megélénkül, az Észak-Dunántúlon megerősödik az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és –4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között várható.

Vasárnapra már nem jósol csapadékot az Országos Meteorológiai Szolgálat, inkább változóan felhős időt ígér több-kevesebb napsütéssel. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top