Utazás

A világ legcukibb mentőakciója zajlik egy ír reptéren

Különös új lakója van az írországi Cork Airportnak, akinek a kalandjait a reptér Facebook-oldalán követheti a közönség.

Február 5-én került fel a Cork Airport hivatalos Facebook-falára az alábbi poszt, amelyben egy rózsaszínes árnyalatú mackó gazdáját keresik. A reptér munkatársai azt írták, a maci egy aznapi járattal utazott volna tovább, de elkeveredett útitársaitól, akiket most náluk vár. Megnyugtatták az esetlegesen aggódó tulajdonost, hogy a mackó rendben megvacsorázott, teát is kapott, és most a váróteremben várja, hogy gazdája visszatérjen érte.

Annak ellenére, hogy több mint 900 ember megosztotta a felhívást, egyelőre még nem találták meg a maci tulajdonosát. A reptér munkatársai azonban nem adták fel, és azóta minden egyes nap kitesznek egy posztot, amely a mackó reptéri kalandjait mutatja be.

Először csak egy kézzel írott üzenettel próbálták megtalálni a gondatlan gazdát, akinek bizonyára nagyon hiányzik a kedvenc játéka.

Később a maci már mindenféle tevékenységbe is belevágott, bizonyára unatkozott a reptéren. Itt épp a váróterem utasait szórakoztatja egy kis zongorajátékkal.

Kicsivel később pedig már egy méretre szabott láthatósági mellényt is kerítettek neki, hogy így segítse az ír légitársaság, az Air Lingus munkatársait a csomagfeladás során.

A kommentelők közül valaki felhívta rá a figyelmet, hogy a maci tulajdonosai feltehetően nyaralni mentek, így elképzelhető, hogy hazaindulás előtt nem látják a posztokat. A Cork Airport ennek ellenére nem adja fel, és a netező közönség támogatása is egyre erősebb: a legutolsó posztot már több mint ezer ember osztotta meg, így van rá remény, hogy a mackó és gazdája újra egymásra találjanak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top