Utazás

Alakul az újabb taxis hőbörgés

Miután az állam meghallgatta a taxisok siránkozását és ellehetetlenítette az Uber magyarországi működését, a Taxify után újabb közösségi autómegosztó szolgáltatás kopogtat az ajtón. A szlovák HOPIN már a Facebookon toborozza sofőrjeit.

Várhatóan 2017 tavaszán elindul Magyarországon is a szlovák székhelyű HOPIN autómegosztó szolgáltatás, ami olyan, mint a száműzött Uber, vagy a helyére lépő Taxify. Használatához okostelefon vagy tablet és a cég applikációja kell, amin látszanak a közelünkben lévő autók, amiket egy gombnyomással megrendelhetünk. Választhatunk autót mérete, a sofőr neme, vagy épp a szerint, hogy vihetjük-e kutyánkat is magunkkal, vagy sem.

Amiben igazán különbözik az Ubertől a HOPIN, az az ár. Az Uber jóval a hatósági ár alá ment, így szerezve kuncsaftokat, viszont a szlovák cég nem adja ilyen olcsón magát, sofőrjei maximum 0,55 eurót, vagyis 170 forintot kérhetnek el kilométerenként utasaiktól.

Az Uber hazai megjelenésével a taxisok nem vesztettek olyan sok fuvart, hiszem az alkalmazást általában olyanok használták, akikre eddig sem volt jellemző a taxizás. Ellenben a HOPIN valószínűleg erős konkurenciát fog jelenteni a budapesti taxisoknak.

HVG

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top