Utazás

A betegség sohasem büntetés, hanem egy dialógus kezdete (X)

Az orvoslás ókori görög atyja, Hippokratész azt írta: "Sokkal fontosabb azt tudni, milyen embert érint a betegség, mint azt, hogy milyen betegség érinti az embert." Manapság hajlamosak vagyunk elfelejteni az orvoslás atyjának intelmét, gyors megoldások és kemikáliák után kapkodunk, de közben nem keressük meg a tünetek valódi okát. Pedig a szervezetünk mindig szól, ha valami baj van, csak meg kell hallanunk. Interjú dr. Tatár Ákossal, a mySPIRIT Egészségprogram főorvosával.

Fáradhatatlanul harsogja felénk a média az egészségmegőrzés és prevenció fontosságát. Mivel tehetünk a legtöbbet, hogy elkerüljön a betegség?

Nagyon fontos, hogy ne úgy tekintsünk a betegségre és annak tüneteire, mint egy megmásíthatatlan ítéletre. A betegség nem büntetés, hanem dialógus, amelyet a szervezetünk kezdeményez velünk, a tünetek megjelenésével pedig testünk üzen, hogy az életünk valamely része rossz irányt vett. A mi dolgunk, hogy észrevegyük ezeket a jelzéseket és felismerjük – szakember segítségével –, hogy mi rejlik az üzenet mögött. Ha nem veszünk róluk tudomást, akkor a tünet erősödik, komolyabbra fordul, ekkor jöhetnek a gyulladások, komoly betegségek.

 

A betegség sohasem büntetés, hanem egy dialógus kezdete (X)

Honnan tudhatjuk, mit üzen a szervezetünk?

Mindig bennünk van a válasz, csak meg kell keresni, bár néha ez sokkal nehezebb feladat, mint maga a gyógyítás. Egy szakember sokat segíthet, de mindenki csak saját maga találhatja a probléma gyökerét és a megoldást. Mindig valamilyen lelki konfliktus, életvezetési hiba vagy útkeresési probléma áll a betegségek mögött. A múlt tapasztalataiból következtethetünk a jelen megoldásaira, ezért segíthet, ha felidézzük, hogy egy-egy betegség korábbi életünk mely szakaszában következett be, és végiggondoljuk, milyen lelki vagy szociális probléma lehetett a háttérben. A mySPIRIT Egészségprogram során sem a diagnózis, hanem mindig az ember áll a orvoslás középpontjában.

 

A betegség sohasem büntetés, hanem egy dialógus kezdete (X)

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Az egészségprogram úgy ad alternatívát a konzervatív orvoslás mellett, hogy közben nem zárja ki annak előnyeit sem. A mySPIRIT program állapotfelméréssel indul, ahol az innovatív gyógyászati technikáknak köszönhetően nagyon gyorsan és fájdalommentesen mérjük fel a vendégünk egészségi állapotát, amelynek helyszínét a harmónia és egyensúly jegyében a Spirit Hotel Thermal Spa*****superior biztosítja. Számítógépek segítségével megvizsgáljuk az idegrendszer, a keringés, az anyagcsere és a csontrendszer állapotát, majd az eredmények birtokában beszélgetünk a hozzánk forduló vendéggel. Az állapotfelmérések rávilágítanak a kockázati tényezőkre, és sokszor már akkor képesek felfedni a szervezet működésében jelentkező problémákat, amikor azok még nem okoznak tüneteket.

A betegség sohasem büntetés, hanem egy dialógus kezdete (X)

Az innováció nemcsak a technológia fejlettségét jelenti, hanem hogy vizsgálatunk során a test mellett a lélekkel és a szociális háttérrel is foglalkozunk. Sosem feledhetjük, hogy az orvoslás mögött mindig egy ember áll, akinek érzései, gondolatai, problémái vannak. Az a feladatunk, hogy segítsünk feltárni, hogy az élet mely területén van szüksége a vendégnek változásokra, és segítsük őt elindulni az úton, hiszen ki kell lépnie a komfortzónájából, amihez óriási elszántságra van szüksége. A döntést a mySPIRIT programban is a vendég hozza meg,  de szakembereink inspirációjával és gyakorlati tanácsaival olyan életmódot alakíthat ki, amellyel tartósan megőrizheti egészségét.

A betegség sohasem büntetés, hanem egy dialógus kezdete (X)

 

 

 

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top